سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی

Blog Article

این سقف ها از چند جزء اصلی تشکیل شدند که شامل ورق گالوانیزه یا همان عرشه فولادی، گل میخ یا برشگیر، آرماتور و بتن می باشد.

البته لازم است اشاره کنیم که موار دیگری هم در ساخت و اجرای این نوع سقف ساختمانی وجود دارند که موجب کاهش مدت زمان اجرای آن می‌شوند؛ برای مثال چیزی به نام عملیات قالب‌بندی در اجرای سقف عرشه فولادی وجود ندارد چراکه در اجرای این نوع سقف ساختمانی از ورق‌های گالوانیزه ذوزنقه‌ای شکل بدون میلگرد استفاده می‌شود. از این‌رو هیچ‌ نیازی به انجام عملیات قالب‌بندی که وقت بسیار زیادی را از اجرا و اتمام پروژه ساختمانی هدر می‌کند نیست؛ درواقع ورق‌های گالوانیزه ذوزنقه‌ای شکل در اجرای این سقف ساختمانی به عنوان قالب مورد استفاده قرار می‌گیرند و جایگزینی برای اجرای عملیات قالب‌بندی هستند و همین عامل موجب افزایش سرعت اجرای سقف عرشه فولادی می‌شود؛ از طرفی سایر کارهای وقت‌گیر در اجرای این نوع سقف مانند عملیات کف‌سازی و پوکه‌ریزی انجام نمی‌شوند چراکه این سقف دارای بتن‌ریزی با سطح بسیار هموار و یکپارچه است از این‌رو نیازی به انجام کف‌سازی و پوکه‌ریزی نیست بنابراین عملیات ناز‌ک‌کاری به آسانی و با سرعت بالایی انجام می‌گیرد.

همه این موارد موجب شده‌اند تا اجرای سقف عرشه فولادی در کمترین زمان ممکن امکان‌پذیر باشد. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که تمامی ویژگی‌ها و مزیت‌هایی که در سقف عرشه فولادی وجود دارد موجب کاهش مدت زمان اجرای این سقف شده و مهم‌تر از همه اینکه موجب کاهش هزینه نهایی در اجرای یک پروژه ساختمانی می‌شوند.

عرشه فولادی نقطه همگرایی مناسبی برای اکثر مصالح بام مانند سقف ساخته شده، سقف غشایی یا مجموعه سقف ورق عایق بندی شده است.

به طور کلی سقف‌های عرشه فولادی برای استفاده در سازه به دلیل مزایای زیادی که دارند، به کاهش هزینه‌ها کمک زیادی می‌کنند. اما قیمت آنها به طور مستقیم با قیمت روز ورق فولادی و گالوانیزه محاسبه می‌شود. عواملی نیز وجود دارد که روی قیمت اینگونه سقف‌ها موثر است. مثلا خصوصیات فیزیکی نظیر ضخامت ورق گالوانیزه روی قیمت آن موثر خواهد بود.

عرشه‌های فولادی که شامل گیره‌های نر و ماده هستند در یکدیگر قفل می‌شوند.

روش دوم استفاده از پروفیل آهنی روش دوم استفاده از پروفیل آهنی است.تنها تفاوت این روش با روش اول، در قسمت اول اجرا و آن هم مربوط به زمانی است که دوربین و یا ترازیاب در دسترس نباشد و یا نیاز به کروم بندی جهت اجرای شیب بندی داشته باشیم .

هدف از استفاده از چنین سقف عرشه فولادی سقفی ایجاد یکپارچگی بیشتر میان دال بتنی با عرشه فولادی است. انواع آن نیز به همراه جزئیات در ادامه آمده است.

این نوع از میلگردها با قطر ۸ میلی‌متری ساخته و تولید می‌گردند. میلگرد حرارتی به کار رفته در سقف عرشه فولادی به صورت یک شبکه به شکل مش آماده بافته شده و یا میلگرد شاخه ای که بسته به نقشه های پروژه معمولاً میلگرد آجدار ۸ و یا ۱۰ به کار می رود.

این فاصله در تیرهای فرعی نیز با توجه به نوع شبکه میلگردی، ارتفاع ورق و عمق تیر بر اساس فرمول زیر محاسبه می شود.

* وزن میلگرد نمره ۸ با چشمه های ۳۰*۳۰ برای هر متر مربع با احتساب پرت و اورلپ حدود ۲٫۸۰۰ کیلوگرم.

این ورق یکی از اصلی ترین، مهمترین و پر هزینه ترین بخش ها در سیستم سقف های عرشه فولادی می باشند. این ورقها با ضخامت ۰٫۸ میلیمتر الی ۱٫۲۵ میلیمتر و در عرض ۱۲۵ سانتی متر به صورت رولی توسط دستگاههایی که به شکل موجدار و به روش نورد سرد آن ها را فرم می دهند، تولید می شوند.

راهنمای جامع سقف عرشه فولادی در اسکلت فلزی از اجرا و جزئیات تا حداکثر دهانه و ضخات

* وزن میلگرد نمره ۸ با چشمه های ۲۵*۲۵ برای هر متر مربع با احتساب پرت و اورلپ حدود ۳٫۶۰۰ کیلوگرم.

Report this page